-10%

ŠINDRA TEGOLA PRAVOKUTNA ZELENA 3,50 m2/pak

Kategorija: Pokrovi

Jedinična mjera: m2

Cijena po m2 : 3,23  (24,34 kn) 2,91  (21,93 kn)

Proizvod trenutno nije raspoloživ, ali može se naručiti!
Molimo nazvati +385 91 310 00 26

Nema na zalihi

cijena: 11,32  (85,29 kn) /m2

Krovno tkivo vrlo male težine, posebno dizajnirano za sve vrste klima. Ne šteti joj led (test na -70°C), vrućina (test na +90°C), vjetar. Neuništiva je i kada je prisutno bilo kakvo ambijentalno zagađivanje. Otporna na velike razlike temperatura i na jake kiše.

Sastav:
1. KERAMIČKI GRANULAT
2. OKSIDIRANI BITUMEN
3. PREDIMPREGNIRANA 125g/m2 STAKLENA KOPRENA
4. OKSIDIRANI BITUMEN
5. KREMENI PIJESAK

Sa uspjehom se upotrebljava za pokrivanje krova bilo koje forme, a nijanse boja nepromjenjive su tijekom prolaska vremena.
Bazalt, od kojeg je sačinjen granulat, ne upija vodu pa se time spriječava njegovo propadanje. Nijansiranje se odvija procesom keramiziranja na temperaturi višoj od 650°C. Neorganski pigmenti koji se upotrebljavaju prilikom nijansiranja otporni su na UV radijacije i na visoke temperature.
Nije potrebno posebno održavanje. Po krovu Tegole Canadese se može hodati i lako se kontrolira.

Tijekom ljeta ventilirani krov omogućuje ugodno stanovanje u potkrovljima jer prirodno uklanja toplinu akumuliranu u pokrovnom plaštu krova, izbjegavajući uz to prijelaz topline prema unutrašnjosti građevine. Potkrovlje će, prema tome, imati jednaku, ili neznatno veću temperaturu od temperature vanjskog zraka.

Tokom zime, kruženja zraka omogućiti će da izolacion materijal uvijek ostane prozračen, pa time ostane i suh. Ovo omogućava materijalu da očuva svoju netaknutu izolacionu moć, koja bi se, u drugom slučaju, reducirala i 80% ovisno o upotrebljenom proizvodu, izbjegavajući, na takav način, stvaranje kondenzacije koja uzrokuje plijesan i vlažnost konstrukcije. U planinskim zonama izbjegava se formiranje ledenih barijera na rubovima žljeba za odvod vode.