Uvjeti poslovanja

Dobro došli na internet stranice Izolirka u vlasništvu tvrtke Izolirka d.o.o. (dalje u tekstu web shop).

Ovim Uvjetima se određuju pravila korištenja svih internet stranica koje se nalaze na internet adresi https://www.izolirka.hr/ (dalje u tekstu: Stranice).

Ovim se uvjetima također utvrđuje postupak naručivanja, plaćanja i isporuke naručenih artikala (u skraćenom opisu – svi detalji oko sklapanja tzv. Ugovora o prodaji na daljinu u trgovini putem interneta ili pošte, dalje u tekstu Ugovora), te sva ostala prava i obveze između tvrtke Izolirka d.o.o. i njenih kupaca.

Prodavatelj je Izolirka d.o.o., a kupac je korisnik ovih Stranica koji popuni elektronsku narudžbu, pošalje je prodavatelju te odabere plaćanje uplatom na transakcijski račun.

Korisnici Stranica se obvezuju prilikom kupnje putem webshopa navesti točne podatke o sebi. Osobni podaci korisnika čuvaju se u tajnosti i nisu dostupni neovlaštenim osobama.

Korištenje sadržaja stranica

Korištenje usluga internet trgovine Izolirka odobrava se isključivo punoljetnim osobama. Upotreba i korištenje internet trgovine Izolirka od strane djece ili maloljetnih osoba nije dozvoljena, te su roditelji i/ili skrbnici istih dužni o tome voditi računa. U protivnom, preuzimaju sva prava i obveze nastale takvim korištenjem, a tvrtka Izolirka d.o.o. ne odgovara za eventualne posljedice takvog korištenja.

Korisnici Stranica ih smiju isključivo koristiti u svrhe pretrage proizvoda, informiranja te čitanja tekstova objavljenih na njima. Svi tekstovi, opisi proizvoda, grafike, fotografije, logotip, dizajn i izgled stranice (obuhvaćeno pojmom SADRŽAJ) su u vlasništvu poduzeća Izolirka d.o.o.

Osim ako to nije posebno naglašeno i odobreno ovim Uvjetima ili na internet stranicama Izolirka, nije dozvoljeno nikakvo kopiranje, reproduciranje, reizdavanje, dekodiranje, ili objavljivanje sadržaja ovih stranica.

Bilo kakva vrsta uplitanja u sadržaj i izgled ovih stranica, te bilo kakav nelegalan način upotrebe ovih stranica i podataka vezanih uz njih, zabranjeni su i kažnjivi.

Nakana Izolirke je da ponuda na stranicama bude ažurna sa stvarnim stanjem zaliha, međutim postoji mogućnost da u katalogu proizvoda na našim stranicama postoji proizvod koji je trenutno nedostupan. U takvim slučajevima Izolirka ne preuzima odgovornost za eventualno nezadovoljstvo prouzročeno kod klijenata takvom situacijom.

Izolirka zadržava pravo promjene, brisanja ili ukidanja bilo kojeg dijela teksta i sadržaja ovih internet stranica u bilo koje vrijeme i bez prethodne najave.

Ograničenje odgovornosti

Upotrebu internet stranica Izolirka vršite na vlastitu odgovornost i rizik. Niti Izolirka, niti njegovi suradnici, nisu odgovorni, niti mogu jamčiti da će pregledavanje internet stranica Izolirka biti bez prekida ili bez pogrešaka (u daljnjem tekstu pojam SURADNICI se odnosi na: dobavljače, sponzore, partnere, oglašivače, web dizajnere, te bilo koju drugu pravnu ili fizičku osobu, koja se s Izolirka d.o.o. nalazi u bilo kakvom poslovnom odnosu).

Niti Izolirka, niti bilo tko od njihovih suradnika ne može jamčiti za točnost, integritet ili potpunost podataka koji se nalaze na stranici ili proizvoda koji su na stranicama predstavljeni ili ponuđeni za kupnju.

Izolirka i njegovi suradnici posebno za svaki proizvod ili uslugu specificiraju jamstva i uvjete korištenja jamstva, bilo da je to u jamstvu izrazito navedeno ili da se podrazumijeva. Nikakva usmena ili pismena informacija, izvan jamstvenog roka i jamstvenog lista uz proizvod ili uslugu ne stvara jamstvo i ne odnosi se na jamstvo na neki proizvod ili uslugu.

Slike proizvoda ne moraju biti identične proizvodu.

Poveznice na druge stranice

Na internet stranicama Izolirke mogu postojati poveznice (tzv. linkovi) na neke druge internet stranice, pod drugim adresama. Takve poveznice služe za pružanje dodatnih informacija korisnicima ovih internet stranica. Sadržaje tih stranica, čije se poveznice nalaze na našim stranicama, nisu na niti jedan način kontrolirane ili upravljane od strane Izolirke, te Izolirka nije odgovorana za nijedan dio tog sadržaja i ne odgovara za bilo kakve vrste eventualnih šteta koje mogu nastati korištenjem tih stranica.

Naručivanje

Kupac naručuje proizvod ili proizvode putem elektronskog obrasca narudžbe. Kupcem se smatra svaka osoba koja elektronski naruči barem jedan proizvod, popuni tražene podatke i pošalje narudžbu (sklopi Ugovor) na jedan od sljedećih načina:

  • odabirom plaćanja i dovršenjem narudžbe kao gost korisnik Izolirke
  • odabirom plaćanja i dovršenjem narudžbe kao registrirani korisnik Izolirke

1) U postupku registracije ili kreiranja korisničkog računa kupac je obvezan odabrati naziv ili ime pod kojim će ostvarivati usluge i odabrati sigurnosnu zaporku te dostaviti valjanu e-mail adresu. Svi podaci potrebni za registraciju ili kreiranje korisničkog računa moraju biti istiniti pri čemu je izričito zabranjeno korištenje ili uporaba tuđih podataka.

2) Registracija ili korisnički račun kreiraju se samo za jednu osobu i nije dozvoljeno priopćavati podatke o registraciji ili korisničkom računu trećim osobama. Kupac je obvezan čuvati podatke o svojoj sigurnosnoj zaporci i korisničkom računu. Nije dozvoljena uporaba tuđe registracije ili korisničkog računa.

3) Za kršenje odredbi Uvjeta iz ovog poglavlja, Izolirka zadržava pravo, prema slobodnoj ocjeni, ugasiti registraciju ili korisnički račun kupca, bez obveze naknade kupcu bilo kakvog troška ili štete.

4) Registracijom (koja uključuje kupoprodaju) smatra se da je sklopljen Ugovor između Izolirke i kupca.

Sve cijene izražene su u službenoj europskoj valuti,  euro (€), s PDV-om.
Proizvodi se odabiru elektronskim putem, spremanjem istih u “košaricu”. Proizvodi se smatraju naručenim tek nakon što kupac odabere način plaćanja, adresu dostave, te potvrdi cijelokupnu narudžbu. Detaljnije upute kako naručiti, pročitajte OVDJE.

Ukoliko kupac za isporučene artikle želi VP račun (nekdašnji R-1), u polja Ime tvrtke i OIB unosi odgovarajuće podatke tvrtke.

Plaćanje

Naručeni proizvodi ili usluge putem web-shopa plaćaju se uplatom na transakcijski račun.

Plaćanjem putem uplate na transakcijski račun/internet bankarstvom, prilikom završetka procesa narudžbe na ekranu se pojavljuju instrukcije za plaćanje, ali isto tako i u obrascu narudžbe koji kupac dobiva na svoju e-mail adresu odmah nakon narudžbe. Kod odabira ovakvog načina plaćanja nema dodatnih troškova, te plaćate cijenu proizvoda koja je naznačena na našem web-shopu.

Dostava se vrši samo radnim danima.

Isporuka i pakiranje

Dostavu naručenih artikala na vašu kućnu adresu vršimo putem, u tom trenutku, najpovoljnije dostavne službe  na području čitave Hrvatske, uključujući i otoke.

Mjesta gdje se nalaze poslovnice Izolirke i u radijusu 20km od poslovnice, dostavu vrše djelatnici Izolirke u roku od 3 do 5 radnih dana.

Isporuka naručenih proizvoda se vrši prema rasporedu vožnje tvrke koja vrši dostavu, a to je u pravilu sljedeći radni dan izuzev otoka i nekih manjih mjesta te (ponekad) dubrovačko-neretvanske županije. Raspored vožnje na otoke možete pogledati OVDJE.

Izolirka d.o.o. se u slučaju odabira kupca za plaćanje na transakcijski račun obvezuje poslati pošiljku kupcu odmah po zaprimljenoj uplati, a najkasnije u roku od tri (3) radna dana od evidentirane uplate na svom poslovnom računu. Iznimka su proizvodi koji nisu dostupni odmah, a u tom slučaju prodavatelj se obvezuje obavijestiti kupca o vremenu dobavljivosti proizvoda, te definirati eventualnu ponovnu narudžbu kada proizvod bude dostupan.

Naručeni proizvodi pakiraju se na način da tijekom uobičajene manipulacije ne budu oštećeni.

Kupac je na zahtjev djelatnika dostavne službe dužan predočiti identifikacijski dokument u svrhu evidencije o tome tko je preuzeo paket. Ako kupac odbije dati traženi podatak, paket mu neće biti uručen.

Izolirka d.o.o. se odriče svake odgovornosti u vezi oštećenja koja mogu nastati tijekom dostave.

Ako kupac ne primi robu, ili obavijest o isporuci, nakon što je poslana, u očekivanom vremenu, kupac je obavezan o tome obavijestiti prodavatelja kako bi se poduzele radnje pronalaska pošiljke ili kako bi se poslala zamjenska pošiljka.

Ako kupac odbije primiti robu koju je naručio Izolirka d.o.o. ima pravo tražiti od kupca nadoknadu svih troškova koji su vezani za isporuku.

Nakon što dostavljač (tvrtka koja vrši dostavu) zaprimi pošiljku od strane prodavača, prodavač više nije odgovoran za daljnji tijek isporuke i eventualna kašnjenja te probleme koji mogu nastati u vezi daljnje manipulacije i isporuke robe.

Račun

Korisnik Izolirka online trgovine originalni račun dobiva po dostavi robe na adresu koju je naveo prilikom narudžbe.

Obilježja proizvoda i usluga

Podaci o proizvodima prikazani na internetskoj trgovini podložni su računalnim greškama, nepravilnostima u radu aplikacije i/ili poslužitelja, drugim tehničkim nepravilnostima, tipografskim pogreškama i sl. Prodavatelj će na internetskoj trgovini nastojati dati što precizniji opis i sliku proizvoda ali ne preuzima odgovornost za potpunu točnost navedenih podataka. U slučaju očitih pogrešaka ili neispravnosti u pogledu podataka o proizvodima, Prodavatelj zadržava pravo jednostrano raskinuti ugovor.

Predmet narudžbe mogu biti samo proizvodi za koje je u narudžbi naznačeno da su raspoloživi i dostupni. Zbog velikog broja narudžbi koje se mogu istovremeno procesuirati, može se dogoditi da informacija o raspoloživosti proizvoda ne bude istovjetna sa stanjem u skladištu. Ukoliko naručeni proizvod nije raspoloživ na skladištu, Prodavatelj će obavijestiti Kupca da proizvod trenutno nije raspoloživ, o roku u kojem je proizvod dobavljiv te ujedno ponuditi mogućnost kupnje alternativnog proizvoda koji je raspoloživ za isporuku.

Cijena proizvoda

Cijene na internetskoj trgovini iskazane su u eurima (€), a trošak PDV-a je uračunat u cijenu proizvoda. U cijenu proizvoda nisu uključeni troškovi dostave, jer se isti posebno plaćaju, osim na narudžbe iznad određenog iznosa kada je dostava besplatna, a sve sukladno uvjetima i na način kako je to naznačeno ovim Uvjetima korištenja i kupnje.

Prije potvrde narudžbe odvojeno je iskazana cijena proizvoda s PDV-om, cijena dostave ako je naplatna, ovisno o količini naručenih proizvoda i prikazuje se objedinjeno, te konačna cijena kako bi Kupac imao uvid u konačnu cijenu koju plaća za naručene proizvode i usluge.

U slučaju plaćanja internetskim bankarstvom i nalogom za nacionalna plaćanja (koji je zamijenio plaćanje općom uplatnicom), troškovi uplate i/ili međubankarske transakcije nisu uključeni u cijenu.

Obavijest o načinu podnošenja prigovora potrošača

Sukladno čl.10.st1., st.2. Zakona o zaštiti potrošača (Narodne novine br.41/14) obavještavamo potrošače da prigovor na kvalitetu naših usluga uz predočenje računa mogu dostaviti u pisanom obliku na Izolirka d.o.o., J.J.Strossmayera 348b, 31000 Osijek ili putem elektroničke pošte na info@izolirka.hr

Odgovor na Vaš prigovor dati ćemo u pisanom obliku najkasnije 15 dana od dana primitka prigovora.

Na prigovoru obavezno navesti ime i prezime, adresu ili adresu elektroničke pošte za dostavu odgovora, te broj računa na koji se prigovor odnosi.

Online rješavanje sporova

Odredbom Europske komisije br. 524/2013 o on-line rješavanju potrošačkih sporova koja se primjenjuje od 09.01.2016 godine, u pogon je stavljena Platforma za online rješavanje potrošačkih sporova (Platforma za ORS).

Elektronska poveznica (link) na Platformu za ORS – http://ec.europa.eu/odr

Vrste plaćanja i jamstvo za robu

Transakcijski račun/Opća uplatnica
Plaćanje putem transakcijskog računa možete izvršiti na:

Privredna banka d.d. Zagreb, IBAN: HR40 23400091100209108
Zagrebačka banka d.d. Zagreb, IBAN:HR76 23600001101932097
Agram banka Zagreb d.d. Zagreb, IBAN: HR77 24810001123000798

 

Povrat neodgovarajuće ili oštećene robe

Kupac ima pravo na povrat robe u slučaju da je dostavljena roba neodgovarajuća ili oštećena.

Uvjeti za ostvarenje prava na povrat robe:

Prilikom preuzimanja robe kupac je dužan provjeriti eventualna oštećenja robe i odmah ih reklamirati dostavnom djelatniku, odbiti preuzeti pošiljku i odmah o tome obavijestiti Izolirka d.o.o.
Ukoliko kupac ispostavi da je dostavljena roba drugačija od naručene dužan je o tome obavijestiti Izolirka d.o.o.
Ako je isporučena roba uistinu neodgovarajuća ili oštećena Izolirka d.o.o. će u dogovoru s kupcem u najkraćem mogućem roku napraviti zamjenu naručene robe ili povrat novca.
Neodgovarajući proizvodi, koje kupac vraća na zamjenu, moraju biti neupotrijebljeni, neoštećeni i u originalnoj ambalaži sa priloženim originalnim računom.

Materijalni nedostaci

Materijalne nedostatke rješavamo sukladno Zakonu o obveznim odnosima.

Zamjena krivo naručene robe

Kupac ima pravo na zamjenu naručene robe koju je krivo naručio.
Uvjeti za ostvarenje zamjene naručene robe:

  • Kupac je dužan u najkraćem mogućem roku, a najkasnije 14 dana nakon primitka naručene robe, obavijestiti Izolirka d.o.o. da želi zamijeniti naručenu robu i to pismeno putem e-pošte na prodaja@izolirka.hr
  • Roba se može zamijeniti na način da kupac o svom trošku pošalje nazad naručenu robu na adresu Izolirka d.o.o. J.J.Strossmayera 348b, 31000 Osijek, kupac treba poslati novu narudžbu za novu robu. Kada Izolirka d.o.o. zaprimi novu narudžbu, novu robu će poslati isti dan nakon što zaprimi vraćenu robu.
  • Neodgovarajući proizvodi koje kupac vraća na zamjenu, moraju biti neupotrijebljeni, neoštećeni i u originalnoj ambalaži sa priloženim originalnim računom.
  • Izolirka d.o.o. ne preuzima odgovornost u slučaju netočnih podataka niti posljedica koje to može prouzročiti.
  • Za točnost podataka o dostavi, adresi i kontakt telefonu odgovoran je isključivo kupac/naručitelj.
  • Izolirka d.o.o. ne odgovara za dekorativne proizvode jer slika ne mora biti identična proizvodu te ne vrši povrat.

Povrat naručene robe bez razloga (pravo na jednostrani raskid ugovora)

Kupac ima pravo, ne navodeći razloge za to, jednostrano raskinuti ugovor sklopljen izvan poslovnih prostorija ili sklopljen na daljinu u roku od 14 dana.

Povrat robe moguć je u roku od 14 dana od dana kupnje putem Izolirka stranice ne navodeći za to razlog, sukladno članku 72. Zakona o zaštiti potrošača (NN br.41/14).

Standardni informacijski obrazac za jednostrani raskid ugovora možete preuzeti ovdje.

U slučaju raskida ugovora svaka je strana dužna vratiti drugoj ono što je primila na temelju ugovora u skladu s odredbama Zakona o zaštiti potrošača.

Povrat robe kupac mora izvršiti bez odgađanja, a najkasnije u roku 14 dana od dana kada je poslan zahtjev za jednostrani raskid ugovora.

Roba koju kupac vraća, mora biti neoštećena i u originalnoj ambalaži.

Povrat novca i trošak dostave

Nakon što roba bude vraćena Izolirka d.o.o. će u potpunosti vratiti plaćeni iznos naručene robe na isti način plaćanja kako je kupac izvršio plaćanje robe prilikom narudžbe osim ako potrošač izričito ne pristane na neko drugo sredstvo plaćanja.

Kupac je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

Kupac sam snosi troškove dostave za povrat robe.

Isključenje prava na jednostrani raskid ugovora

Potrošač nema pravo na jednostrani raskid ugovora ako je:
Predmet ugovora roba koja je izrađena po specifikaciji potrošača ili koja je jasno prilagođena potrošaču.

Za sve dekorativne proizvode je isključeno pravo povrata.

Primjer: ako kupac izričito zahtjeva materijal koje ne odgovaraju za radove preporuci izvođača, a isti je naručen prema njegovoj specifikaciji tada kupac gubi pravo na jednostrani raskid ugovora.

Politika zaštite osobnih podataka na Internet stranicama Izolirka d.o.o.

Osobni podaci su nam iznimno važni te korištenjem ove web stranice isti ostaju tajni, osim ako ih ne želite dobrovoljno otkriti. Obvezujemo se da, osim u svrhu zakonske istrage, nećemo drugim stranama dati podatke koje smo primili. Kada nam šaljete elektronsku poštu (e-mail) s osobnim podacima po kojima vas je moguće identificirati bilo putem e-mail poruke s pitanjem ili komentarom ili putem obrasca koji nam dostavljate e-mail poštom mi te podatke koristimo u svrhu ispunjenja vaših zahtjeva. Možda ćemo vaš e-mail poslati drugim zaposlenicima ili dobavljačima koji mogu bolje odgovoriti na vaša pitanja. Osobni podaci mogu se prikupljati u svrhu marketinških aktivnosti. Daljnja obrada osobnih podataka u povijesne, statističke ili znanstvene svrhe neće se smatrati nepodudarnom, pod uvjetom da se poduzmu odgovarajuće zaštitne mjere.

Opće odredbe

Izolirka d.o.o. zadržava pravo na izmjenu ovih Uvjeta i pravila. Sve promjene primijenit će se na korištenje Stranica.

Korištenje ovih Stranica, ne uključuje troškove koje snosite koristeći računalnu opremu i usluge za pristup Internetu i Stranicama. Izolirka d.o.o nije odgovoran za troškove telefona, Internet prometa ili bilo koje druge troškove do kojih može doći korištenjem infrastrukture za pristup Stranicama.

Iako Izolirka d.o.o. nastoji dati najbolju moguću ponudu usluga, isti ne može jamčiti da će usluge dostupne na Stranicama odgovarati potrebama korisnika. Izolirka d.o.o. također ne može jamčiti da će usluga biti bez pogrešaka. Ukoliko dođe do pogreške, molimo kontaktirajte nas kako bismo je otklonili na najbrži mogući način.

Korisnik ovih stranica prilikom posjete Stranicama preuzima isključivu odgovornost i obvezu pročitati ove Uvjete.

Na vrh