Osvrt na “građevinsku” 2020. godinu

Navikli da je građevinski sektor uvijek na udaru oluja, pogotovo poučeni iskustvom prošle gospodarske recesije iz nezaboravne 2008.godine, kada je počela pandemija COVOD-19 već smo počeli “pakirati kofere”. No čini se da je ovaj put građevina prošla bolje od ostalih branši. Naša sreća u nesreći se manifestirala u tome što radimo na otvorenim prostorima. To je bilo dovoljno da se radovi nastave u okviru mogućih kapaciteta i lokacija. Nije idealno, ali gledajući ostale, dobro smo prošli.

Iz perspektive kupaca građevinskim materijalom i tu smo relativno dobro došli, jer dok je trajao “lock down” svi su, zatvoreni u svojim domovima, konačno imali dovoljno vremena odraditi sve one sitnije i manje sitne zahvate oko kuće, u dvorištima, vrtovima, voćnjacima i stanovima. Svima je trebalo građevinskog materijala i opreme. Pridržavanjem svih epidemioloških mjera, izdavanje građevinskog materijala je išlo usporeno, ali ipak smo nastojali svima biti na raspolaganju.


U velikim i malim investicijama građevina je konačno izmakla još jednoj gospodarskoj oluji uzrokovanoj pandemijom

S obzirom na okolnosti građevina je dobro prošla – ovaj put

Da rezimiramo sve uspone i padove ove u najmanju ruku čudne godine, možemo reći da je bila drugačija i neizvjesnija od svih dosadašnjih, ali isto tako moramo priznati da je s obzirom na okolnosti dobro prošla. Ovaj put. Iskreno se nadamo da su sve oluje u završnoj fazi i da ćemo početak slijedeće građevinske sezone započeti prvenstveno zdravi, a onda spremni za nove radne izazove svjesni da treba uživati u svim dobrim stvarima, bez kojih možemo ostati kada se najmanje nadamo.

Moglo bi Vas zanimati

Na vrh