OPEKA SILIKATNA

Na zalihi

Šifra: 01010018

Kategorija: Gruba gradnja, Opekarski proizvodi

Jedinična mjera: kom

0,73 

PDV je uključen u cijenu proizvoda.

Na zalihi

Silikatna opeka je građevni materijal u obliku pravilnog paralelopipeda. Izrađuje se pomoću kvarcnog pijeska i vapna. Jedna od značajki materijala je visoka čvrstoća.
Sirovine se pripremaju miješanjem 9 dijelova kvarcnog pijeska i 1 dijelom vapna.
Među glavne prednosti mogu razlikovati snagu silikatne opeke. Izrađuje se u klasi M300. Označavanje govori o mogućnosti držanja tereta do 30 MPa (to je prilično ozbiljna vrijednost). Osim toga, silikat je otporan na opterećenja na savijanje – može izdržati do 4 MPa. To osigurava izvrsnu otpornost na ugradnju – zid neće puknuti i neće reagirati na kretanje temelja.

Zbog činjenice da se vapno koristi za proizvodnju, moguće je bez dodatnog antiseptičkog tretmana. Na zidu ovog materijala ne nastaju gljivice i plijesni. Jedna od dobrih karakteristika silikatne opeke je njegova dimenzionalna točnost i oblik. Ovo svojstvo omogućuje ne samo smanjenje broja hladni mostovi, ali i uvelike pojednostaviti proces oblikovanja.
Materijal je potpuno siguran za ljude, kućne ljubimce, okoliš. Opeka ne gori i ne podržava gorenje. Ali moram reći da on ne voli previsoke temperature. 500 stupnjeva je maksimalna količina koju materijal može sigurno izdržati. S većom izloženošću temperaturi materijal će moći održati integritet, ali će snaga pasti. Još jedna ozbiljna prednost je cijena materijala.
Najvažniji minus je upijanje vode. Može doseći 8 do 11 posto. Često ova brojka doseže i do 15 posto. Zimi postoje rizici uništenja.

Dostavu naručenih artikala na vašu kućnu adresu vršimo putem najpovoljnije kurirske službe u trenutku narudžbe, na području čitave Hrvatske, uključujući i otoke.

Mjesta gdje se nalaze poslovnice Izolirke i u radijusu 20km od poslovnice, dostavu vrše djelatnici Izolirke u roku od 3 do 5 radnih dana.

Isporuka naručenih proizvoda se vrši prema rasporedu vožnje tvrke koja vrši dostavu, a to je u pravilu sljedeći radni dan izuzev otoka i nekih manjih mjesta te (ponekad) dubrovačko-neretvanske županije. Raspored vožnje na otoke možete pogledati na internetskim stranicama odabrane kurirske službe.

Izolirka d.o.o. se u slučaju odabira kupca za plaćanje na transakcijski račun obvezuje poslati pošiljku kupcu odmah po zaprimljenoj uplati, a najkasnije u roku od tri (3) radna dana od evidentirane uplate na svom poslovnom računu. Iznimka su proizvodi koji nisu dostupni odmah, a u tom slučaju prodavatelj se obvezuje obavijestiti kupca o vremenu dobavljivosti proizvoda, te definirati eventualnu ponovnu narudžbu kada proizvod bude dostupan.

Naručeni proizvodi pakiraju se na način da tijekom uobičajene manipulacije ne budu oštećeni.

Kupac je na zahtjev djelatnika dostavne službe dužan predočiti identifikacijski dokument u svrhu evidencije o tome tko je preuzeo paket. Ako kupac odbije dati traženi podatak, paket mu neće biti uručen.

Izolirka d.o.o. se odriče svake odgovornosti u vezi oštećenja koja mogu nastati tijekom dostave.

Ako kupac ne primi robu, ili obavijest o isporuci, nakon što je poslana, u očekivanom vremenu, kupac je obavezan o tome obavijestiti prodavatelja kako bi se poduzele radnje pronalaska pošiljke ili kako bi se poslala zamjenska pošiljka.

Ako kupac odbije primiti robu koju je naručio Izolirka d.o.o. ima pravo tražiti od kupca nadoknadu svih troškova koji su vezani za isporuku.

Nakon što dostavljač (tvrtka koja vrši dostavu) zaprimi pošiljku od strane prodavača, prodavač više nije odgovoran za daljnji tijek isporuke i eventualna kašnjenja te probleme koji mogu nastati u vezi daljnje manipulacije i isporuke robe.

Na vrh