OPEKA SILIKATNA LOMLJENA

Kategorija: Opekarski proizvodi

Jedinična mjera: kom

Na zalihi

Cijena

cijena: 0,30  (2,26 kn) /kom

PDV uključen u cijenu proizvoda.

Slika ne mora odgovarati stvarnom izgledu proizvoda.

Silikatna opeka je građevni materijal u obliku pravilnog paralelopipeda. Izrađuje se pomoću kvarcnog pijeska i vapna. Jedna od značajki materijala je visoka čvrstoća.
Sirovine se pripremaju miješanjem 9 dijelova kvarcnog pijeska i 1 dijelom vapna.
Među glavne prednosti mogu razlikovati snagu silikatne opeke. Izrađuje se u klasi M300. Označavanje govori o mogućnosti držanja tereta do 30 MPa (to je prilično ozbiljna vrijednost). Osim toga, silikat je otporan na opterećenja na savijanje – može izdržati do 4 MPa. To osigurava izvrsnu otpornost na ugradnju – zid neće puknuti i neće reagirati na kretanje temelja.

Zbog činjenice da se vapno koristi za proizvodnju, moguće je bez dodatnog antiseptičkog tretmana. Na zidu ovog materijala ne nastaju gljivice i plijesni. Jedna od dobrih karakteristika silikatne opeke je njegova dimenzionalna točnost i oblik. Ovo svojstvo omogućuje ne samo smanjenje broja hladni mostovi, ali i uvelike pojednostaviti proces oblikovanja.
Materijal je potpuno siguran za ljude, kućne ljubimce, okoliš. Opeka ne gori i ne podržava gorenje. Ali moram reći da on ne voli previsoke temperature. 500 stupnjeva je maksimalna količina koju materijal može sigurno izdržati. S većom izloženošću temperaturi materijal će moći održati integritet, ali će snaga pasti. Još jedna ozbiljna prednost je cijena materijala.
Najvažniji minus je upijanje vode. Može doseći 8 do 11 posto. Često ova brojka doseže i do 15 posto. Zimi postoje rizici uništenja.