-10%

LJEPILO STIROLFIX SPECIJAL 25 kg (stiropor, XPS, vuna) Bekament

Kategorija: Žbuke i ljepila za fasadu

Jedinična mjera: kom

Cijena po kom : 328,00  (2.471,32 kn) 295,25  (2.224,56 kn)

Na zalihi

Cijena

cijena: 11,81  (88,98 kn) cijena: 13,12  (98,85 kn)

PDV uključen u cijenu proizvoda.

Slika ne mora odgovarati stvarnom izgledu proizvoda.

VISOKOFLEKSIBILNO LJEPILO ZA LJEPLJENJE EPS, EPS G, XPS I MW PLOČA I ARMIRANJE MREŽICOM

Mineralno, visokofleksibilno polimer-cementno ljepilo namijenjeno za ljepljenje ploča od ekspandiranog (EPS ploče) i ekstrudiranog (XPS ploče) polistirena, za ljepljenje ploča grafitnog stiropora i mineralne vune (MW ploče), na različite mineralne podloge, kao i za polaganje armaturne mrežice i izravnavanje cijele fasadne površine. BK-StirolFix Special se koristi kao mort za ljepljenje i armiranje u okviru Bekatherm Prestige termoizolacijskog sistema.

PRIPREMA I NANOŠENJE
Podloga na koju se ljepilo nanosi mora biti čvrsta, čista, nosiva, bez iscvjetavanja, ostataka ulja. Glatke slabo upojne betone, sa ostacima nečistoća od oplate, dan prije lepljenja ploča premazati BK-Beton Kontakt-om. Na nove zidove od opeke nije neophodno nanositi temeljni premaz.

U slučaju ljepljenja ploča na zidove od plino-betona preporučuje se premazivanje BK-Nivelator-om prema uputstvu za upotrebu. Priprema se vrši dodavanjem praha u oko 26-28% vode do potpune homogenizacije. Masu ostaviti da odleži oko 10 minuta, pa ponovo promiješati da se dobije ljepilo primjerene konzistencije. Pripremljeno ljepilo se nanosi na termoizolacijske ploče (rubno uz dodatak tri točke nanosa na sredini), a zatim se ploče lijepe pritiskanjem na podlogu. Nakon min. 48 h pristupiti ugradnji pričvrsnica sa metalnom iglom, što je obavezan korak u sistemu sa MW pločama. Posle tiplanja potrebno je na cijelu površinu ploče nanijeti vrlo tanak sloj ljepila uz sušenje od oko 4 h. Prilikom armiranja ljepilo se nanosi na cijelu površinu ploče nazubljenom gletericom (dubina zuba 8-10 mm). U tako naneseno, svježe ljepilo polaže se armaturna mrežica (min. 10 cm preklapanja izmedju traka). Cijela površina se nakon sušenja izravnava novim slojem ljepila. Ukupna debljina završnog sloja ljepila treba da iznosi 5-6 mm. Ljepilo treba zaštititi od prebrzog isušivanja i smrzavanja.

Prilikom ljepljenja MW ploča potrebno je najprije cijelu površinu ploče premazati tankim slojem ljepila ili minimum delove na koje se nanosi lepak. Ljepilo zatim nanositi rubno na MW ploče uz dodatak tri točke na sredini. Prilikom daljeg rada poštovati ista pravila spomenuta u dijelu ljepljenja EPS ploča. Za detaljna uputstva pogledati tehnički list proizvoda.

TEHNIČKI PODACI
Optimalni vremenski uvjeti: temperatura podloge i zraka +5°C do +30°C. Mogućnost polaganja armaturne mrežice: nakon min. 24 sata. Mogućnost primjene završnih slojeva: nakon min. 7 dana. Okvirna potrošnja materijala: oko 5.5-6 kg za ljepljenje i oko 6-7 kg za izravnavanje.