-10%

OPLATA GRAĐEVINSKA 200x50x2,7 cm LIP BOHINJ

Kategorija: Skele i oplate

Jedinična mjera: kom

Na zalihi

Cijena

cijena: 30,11  (226,86 kn) /kom cijena: 33,46  (252,10 kn) /kom

PDV uključen u cijenu proizvoda.

Slika ne mora odgovarati stvarnom izgledu proizvoda.

Oplata građevinska / Žuta ploča / Građevinska oplata

Debljina: 27mm
Dimenzije: 50/200cm

UPUTE ZA KORIŠTENJE I ODRŽAVANJE LIP BLED OPLATNIH PLOČA

KORIŠTENJE

Oplatne ploče izrađene su od drva i stoga tekstura drva može biti vidljiva na betonskoj površini. Mogući su ostaci boje na betonu. Prije betoniranja ploče moramo uvijek premazati uljem i prije zalijevanja betonom temeljito namočiti/poprskati vodom! Ulijevanjem betona na mokre ploče smanjujemo mogućnost prijanjanja oplatne ploče s betonom.

ODRŽAVANJE

Nakon korištenja ploče treba strojno ili ručno očistiti, te ih složiti na ravnu podlogu. Za zaštitu ploča preporučujemo korištenje parafinskih smjesa ili oplatnih ulja. Kada ploče skladištimo na toplom, po mogućnosti ih trebamo postaviti na prostor bez utjecaja svjetlosti i pokriti ceradom, kako bi ih zaštitili od vremenskih utjecaja (sunce, kiša).

UPOZORENJE

U oštrim klimatskim uvjetima moramo posvetiti veću pozornost njezi oplatnih ploča, a prije svega moramo paziti da ploče nisu kroz duža vremenska razdoblja izložene vrućini, odnosno, izravnom utjecaju sunca. U suprotnom može doći do uzdužnih napuknuća na vanjskom sloju što bitno utječe na trajnost i rok trajanja oplatnih ploča, ali i na krajnji izgled betonske površine. Takve ploče prije korištenja potrebno je dobro navlažiti vodom!