Toplinski fasadni sustav

Što čini toplinski fasadni sustav?

Toplinski fasadni sustav, je nadgradnja na konstukciju, odnosno fasadni zid, koja je sačinjena od toplinskog izolacijskog materijala, armaturnog i završnog sloja.

Strukovni naziv za ovakav sustav je kratica ETICS (External Thermal Insulation engleski), a u hrvatskom je službeni prijevod: Povezani sustav za vanjsku toplinsku izolaciju.

Toplinski fasadni sustav sastoji se od: ploča za toplinsku izolaciju, morta za ljepljenje i armiranje, pričvrsnica i ostalog pribora, te završno dekorativnog sloja.

Smanjenje troškova grijanja

Toplinski fasadni sustav spriječava gubitak topline kroz vanjske zidove objekta i na taj način značajno utječe na smanjenje troškova grijanja. Krajnji rezultat toga, troškovi ulaganja se jako brzo vrate.

Toplinska zaštita i zahtjevna arhitektura idu zajedno, što znači da moderna toplinska zaštita slijedi arhitektonsku specifičnost vašeg objekta.

Za postojeće energetski zahtjevne objekte nudimo toplinsku sanaciju vanjskog zida. Na taj način poboljšavamo energetsku učinkovitost postojećih objekata i povećavamo kvalitetu življenja.

Postavljenjem toplinskog fasadnog sustava, gubici topline se svode na minimum, a sustav grijanja se može optimizirati u skladu s poboljšanim toplinskim uvjetima u samom objektu.

Toplinski fasadni sustav značajno doprinosi energetskoj učinkovitosti, održivoj gradnji i stanovanju.

Učinkovito djelovanje – štedi novac i istovremeno poboljšava kvalitetu stanovanja.

Vrijednost za buduće generacije

Toplinski fasadni sustav štiti stambeni objekt i pruža zaštitu od toplinskihučinaka (grijanje/hlađenje) i održava zidove bez napetosti i pukotina.
Vaš stambeni objekt će održavati vrijednost za buduće generacije.

Moglo bi Vas zanimati

Na vrh