-20%

BK AKRIL FASADNA

Kategorija: Žbuke i ljepila za fasadu

Na zalihi

Cijena

cijena: 271,50 knkn/kom cijena: 339,38 kn kn/kom

PDV uključen u cijenu proizvoda.

Slika ne mora odgovarati stvarnom izgledu proizvoda.

Bekament logo

BK-FAS ACRYL

Akrilna disperzija za vanjske zidove

Opis i područje primjene

Akrilna disperzijska boja za zaštitu i dekoraciju novih i starih fasadnih površina. Izrađena je na bazi sirovina visoke kvalitete, posjeduje odličnu pokrivnu moć i vodoodbojnost, Otporna na UV-zračenje i atmosferske utjecaje. Zbog velike otpornosti pogodna je i za primjenu na unutarnjim zidovima javnih objekata. Može se tonirati u preko 500 nijansi.

Priprema i nanošenje

Prije upotrebe potrebno je prvo dobro promiješati masu, a zatim po potrebi razrijediti sa oko  10-15 % vode. Podloga na koju se disperzija nanosi mora biti čvrsta, čista, suha i impregnirana BK-Acryl podlogom. Boja se nanosi dugodlakim valjkom ili četkom, najčešće u dva sloja. Nanošenje drugog sloja se vrši nakon potpunog sušenja prvog sloja, što pri normalnim uvjetima (T=+23-25 ºC, relativna vlažnost zraka=50-60 %) zahtjeva 4-6 h.

Potrebno je raditi ravnomjerno i bez prekida na kontinuiranim zidnim površinama, kako bi se izbjegle neujednačenosti koje nastaju uslijed spajanja površina, neravnomjernog sušenja i sl.

Temperatura zraka i podloge prilikom ugradnje treba biti okviru od +5 ºC do +30 ºC. Ne raditi po direktnom suncu, jakom vjetru i kiši. Visoka vlaga i niske temperature mogu znatno produžiti vrijeme sušenja boje.

Rok upotrebe: Do 18 mjeseci, u originalno zapakiranoj ambalaži. Skladištiti na temperaturi od +5°C do +25°C, zaštićeno od sunčeve svjetlosti i smrzavanja.

Potrošnja

0,25-0,35 kg/m2, u 2 premaza, ovisno o upijanju i hrapavosti podloge.

Pakiranje

5, 8 i 25 kg.
Može se tonirati u preko 500 nijansi.